Palvelut

Fysioterapia

Mitä FysioTeemun fysioterapia tarjoaa?

Asiakkaan kanssa yhdessä kuntoutusprosessin suunnittelua ja  toteutusta vamman tai leikkauksen jälkeen. 

Myös ennaltaehkäisevästi liikunta- ja toimintakyvyn ylläpitämiseksi testaamalla kehon toimintaa ja ohjaamalla yksilöllistä harjoittelua.

Hyvin usein fysioterapia on epämääräisen kivun syyn selvittämistä. Kivun mysteeriä ratkotaan ensin haastattelun ja sen jälkeen kliinisen tutkimisen avulla.

Tutkittuun tietoon perustuvien harjoitteiden ohjausta yksilöllisesti. Liike on lopulta paras lääke.

Manuaalisten tekniikoiden hyödyntämistä oireiden helpottamiseksi ja harjoittelun edistämiseksi (mm. nivelten mobilisointi tai manipulointi, faskiakäsittelyt, lihasenergiatekniikat MET).

Edukaatiota eli opettamista ja neuvojen antamista tutkittuun tietoon perustuen.

Yhdessä kulkemista kohti vahvempaa kehoa. 

Testaus

Mitä hyödyn testaamisesta?

Return to Sport

Kehon suorituskykyä ja lihasvoimaa mittaavilla testeillä varmistetaan urheilijan tai harrastajan turvallinen paluu täysipainoiseen lajinomaiseen harjoitteluun (Sport) tai peleihin (Play). Testit valikoituu vamman ja lajin mukaan. Ehkäistään uusintavamman riskiä.

Testataan mm. polven eturistisiderepeämän jälkeisissä kuntoutuksissa.

Lihastasapainokartoitus

Mittaamalla lihasten tuottamaa isometristä voimaa dynamometrillä sekä mittaamalla nivelten liikeratoja havaitaan kehon epäsymmetriaa, joka on usein syynä jatkuviin kireyden tuntemuksiin, rasitusvammoihin tai tekniikkaongelmiin lajiharjoittelussa.

Soveltuu erityisesti leikkausten jälkeiseen lihasten toiminnan testaamiseen tai kun halutaan kohdentaa harjoittelua heikkouksien vahvistamiseen.

Alaraaja-analyysi

Testataan alaraajojen nivelten liikeratoja, liikehallintaa ja lihasten toiminnallista voimaa. Mitataan jalkaholvien rakennetta. Videoidaan kävelyä ja käydään analyysi asiakkaan kanssa läpi.

Soveltuu ennaltaehkäiseväksi testaukseksi erityisesti nuorille tai kun halutaan selvittää epämääräisen kiputilan syytä.

Pienryhmät

Kenelle ryhmät soveltuvat?

TOIMINNALLINEN KEHO
Kuntoliikkujille / Kävelyn harrastajille / Hoitomenetelmäksi jäykälle, heikolle tai kipeälle keholle

Seuraava ryhmä 30.4.2024 alkaen (tiistaisin).

Jos haluat kehittää toimintakykyäsi ja liikkumisen laatua. Vahvistat erityisesti kävelyn liikemallia ja löydät kehoosi jäntevän kannattelun. Parannat kehonhallintaa ja tasapainoa. Herätät selkärankasi liikeradat ja voitelet niveliäsi luontaisten liikemallien kautta. Harjoittelu tapahtuu pääasiassa pystyasennossa. 

Soveltuu kuntoliikkujille, liikunnan harrastajille tai niille jotka etsivät tapoja pitää kehostaan huolta.


TEHOKAS KEHO
Aktiivikuntoilijoille / Lajiharrastajille / Urheilijoille

Seuraava ryhmä 3.5.2024 alkaen (perjantaisin).

Kun haluat tehostaa liikkumistasi omassa lajissasi ja tuoda tasapainoa toispuoleiseen lajiharjoitteluun tai pelaamiseen. Kun haluat ennaltaehkäistä loukkaantumisia ja kehittää kehosi luontaisia liikemalleja. Kokonaisvaltaisesti tuki- ja liikuntaelimistöä vahvistavaa toiminnallista harjoittelua monipuolisilla ja tehokkailla liikkeillä. Ensisijassa vahvistaa keskivartaloa ja lantion seutua ja kehittää juoksun liikemallia. Harjoittelu tapahtuu pääasiassa pystyasennossa.

Soveltuu erinomaisesti tukiharjoitteluksi ja palauttavaksi treeniksi lajista riippumatta. 

Pienryhmään ilmoittautuminen

Varaa paikkasi ajoissa. Varauksesi vahvistetaan sähköpostilla.