Teemu Launonen

Fysioterapeutti AMK (2013)

Urheiluhieroja (2008)

Elämäntapaliikkuja (since 1984)

LISÄKOULUTUKSET

Terveystalon sisäiset verkkokoulutukset TULE-Akatemia 2022-2024.

Physio Network masterclass moduulit liittyen alaraajavammoihin sekä voimaharjoitteluun 2021-2023.

Functional Patterns - 10-week Online Program ja Functional Trainig System 2021-2023.

Spiraalistabilaatio - peruskurssi 1C,1D 2018.

Spiraalistabilaatio - Alaraaja - optimaalinen kävely ja juoksu 3B (Smišek) 2018.

Spiraalistabilaatio - peruskurssi 1A,1B 2017.

Urheiluseminaari - Puhdas biomekaniikka urheilussa 2017.

Respecta Active Tukipohjalliskoulutus 2016.

Liikkuva lapsi ja nuori (Fysi) 2016.

Nilkka-Jalkateräkoulutus (Fysi) 2016.

Lonkka-Polvikoulutus (Fysi) 2015.

Ultraääni fysioterapiassa (Lahden AMK) 2015.

Kävelykoulutus (Fysi) 2014.

Kranio-Sacraaliterapia 2014.


Tietoa minusta

Moikka!

Kiva kun tulit sivuilleni. Alla lyhyesti siitä kuka olen ja missä asioissa voin mahdollisesti auttaa Sinua.

Ammatiltani olen fysioterapeutti sekä urheiluhieroja ja kotipaikkani on Järvenpää. Olen erikoistunut alaraajavammoihin ja rasitusperäisiin kiputiloihin. Vamma on saattanut tulla urheillessa tai tapaturmassa jolloin kivulle/ongelmalle on selkeä syy. Toisinaan kipu on alkanut pikkuhiljaa tai hyvinkin akuutisti, mutta siltikään ei ole selvää minkä takia. Silloin kliininen päättely on hoidon tärkein lähtökohta, jolloin tutkin kehon liikkuvuutta, liikkeen hallintaa, lihasten voimaa sekä liikemalleja kuten kävelyä. Kiputiloja voi esiintyä missä tahansa kehon alueella, mutta ongelman syy löytyy usein kokonaisvaltaisemmasta kehon toiminnasta.

Hoidan usein seuraavien alueiden ongelmia: jalkaterä, nilkka, polvi, lonkka, lantio, alaselkä, olkapäät. Hoidan myös leikkausten jälkeisiä kuntoutusprosesseja kuten vaivaisenluun operaatiot, nilkan murtumat, akillesjännerepeämät, polven ristiside- kierukkarepeämät, polvilumpion luksaatiot, polven/lonkan tekonivel, lonkan tähystykset, olkapään kiertäjäkalvosimen repeämät. Nykyään tuki- ja liikuntaelin operaatioiden määrä laskee jatkuvasti, koska on hyvää näyttöä kuntouttamisen voimasta ja kehon kyvystä korjata itseään. Valitettavasti nivelrikko asiakkaiden määrä kasvaa jatkuvasti ja ongelmaa tavataan yhä nuoremmalla iällä.

Hoitomenetelminä käytän kliinistä tutkimista, monipuolisten harjoitteiden ohjausta ja varsinkin kävelyyn kiinnitän erityistä huomiota. Manuaalisia keinoja käytän tarvittaessa kuten nivelmobilisointia/manipulointia, faskia käsittelyjä, MET-tekniikoita. Harjoittelun ohjauksessa pyrin yhdessä asiakkaan kanssa löytämään luontaisen tavan liikkua ja tarjoamaan oivalluksia miten kehon liikemalleja saadaan hyödynnettyä. Yksittäisten harjoitteiden tulee palvella kokonaisuutta. Harjoitteet saat sähköisesti videomuodossa kattavasta liikepankista. 

Autan mielelläni lapsia ja nuoria rasitusvammojen hoidossa, kehon toiminnallisuuden kartoituksissa tai tasapainottavan harjoittelun ohjauksessa. Jos Sinulla on ongelmia urheillessa tai kipu estää harrastuksesi tai ehkä olet vasta etsimässä tapoja miten huoltaa kehoasi, olet enemmän kuin tervetullut vastaanotolleni!

Nautin todella paljon liikkua ja urheilla. Se on samalla kehon ja mielen hyvinvoinnista huolehtimista, joka on elämän mittainen matka. Haluan nauttia liikunnallista ja virkeää elämää myös eläkepäivillä. Olen pienestä pitäen pelannut jalkapalloa, mutta nyt se on ollut tauolla. Rakkautta lajiin on koeteltu loukkaantumisten myötä. Leikkaushoidoiltakaan en ole välttynyt. Leikkausten jälkeistä kuntouttamista pidän työssäni isona vahvuutena koska tiedän miltä tuntuu kun liikuntakyky viedään hetkeksi pois ja mitä se vaatii että sieltä pääsee takaisin kohti vahvempaa kehoa. Urheiluun kuitenkin kuulu riskinsä, jotka tulee hyväksyä, mutta onneksi vammoja voidaan ennaltaehkäistä monin eri keinoin.

Eniten tykkään liikkua ulkona luonnossa vuodenaikojen mukaan jolloin harjoitteluun tulee luontaista rytmitystä ja monipuolisuutta. Liikuntamuotoina on esim polkujuoksu, sauvakävely, kuntoportaat, pyöräily, avovesiuinti, hiihto, retkiluistelu. Voimaa, ketteryyttä ja nopeutta haen kuntosalilta, yleisurheilukentältä, ulkoliikuntapaikoilta tai kotivälineillä tehtynä. Pallopeleistä sulkapallo on yksi hauskimpia, heti jalkapallon jälkeen. Perheen kanssa viihdymme metsäretkillä ja kesällä järvessä.

Liikunta on minulle paljon muutakin kun pelkkä fyysinen suoritus. Se on mielen rauhoittamista tai ajatusten jäsentelyä, hengitykseen keskittymistä ja kehon kuuntelua, rytmiä ja vapautta. Kavereiden kanssa se on sosiaalisuutta sekä hauskanpitoa. Toisinaan kehittymisen ja kehon potentiaalin mittaamista, johon urheilukisat sopivat mainiosti. 

Ihailen luontaista kykyämme liikkua sekä ihmisten intohimoa harrastuksiaan kohtaan. Työskentelen todella mielelläni jos näiden esteeksi on muodostunut kipu tai vamma. Tai varsinkin jos loukkaantumisia haluaa ennaltaehkäistä!

Teemu